Înot bebelusi

De când când aducem bebelușii la înot?

Bebelușii  “înoată” încă din burtica mamei! Prin urmare, pentru ei apa reprezintă un mediu familiar! În plus, apa este mediul perfect pentru stimularea lor! Băița este de cele mai multe ori un loc al bucuriei, al jocului și al conexiunii cu părintele. Cursurile de inot vin în completarea  acestei activități, aducând în plus obiective specifice pentru dezvoltarea bebelușului.

Recomandăm ca vârsta minimă pentru cursurile de înot să fie 2 luni și jumătate. La această vârstă copilul este interesat de diferite sunete, imagini, activități, au un bun control al gâtului, iar părinții sunt mai încrezători în timp ce lucrează cu copilul.

Exercițiile pe care le-am ales  în cadrul cursurilor de înot au ca scop dezvoltarea motrică și psihomotorie a bebelușului, creșterea capacității pulmonare (care conduce la o mai bună oxigenare a întregului organism) dezvoltarea armonioasă a sistemului osos, îndreptarea unor deficiențe intrauterine și dezvoltarea normală a bebelușilor născuți prematur. În plus, atât bebelușii cât și copiii mai mari au ocazia să socializeze cu alți copii din aceeași grupă de vârstă.

Beneficii ale înotului la bebeluși

  • dezvoltarea psihomotorie a bebelușului
  • creșterea capacității pulmonare
  • dezvoltarea armonioasă a sistemului osos
  • îndreptarea unor deficiențe intrauterine
  • dezvoltarea normală a bebelușilor născuți prematur
  • socializarea cu alți copii din aceeași grupă de vârstă

ADEVERINȚE OBLIGATORII PENTRU ÎNSCRIERE