Înot bebelusi

De când când aducem bebelușii la înot?

Bebelușii  “înoată” încă din burtica mamei! Prin urmare, pentru ei apa reprezintă un mediu familiar! În plus, apa este mediul perfect pentru stimularea lor! Băița este de cele mai multe ori un loc al bucuriei, al jocului și al conexiunii cu părintele. Cursurile de inot vin în completarea  acestei activități, aducând în plus obiective specifice pentru dezvoltarea bebelușului.

Recomandăm ca vârsta minimă pentru cursurile de înot să fie 2 luni și jumătate. La această vârstă copilul este interesat de diferite sunete, imagini, activități, au un bun control al gâtului, iar părinții sunt mai încrezători în timp ce lucrează cu copilul.

Exercițiile pe care le-am ales  în cadrul cursurilor de înot au ca scop dezvoltarea motrică și psihomotorie a bebelușului, creșterea capacității pulmonare (care conduce la o mai bună oxigenare a întregului organism) dezvoltarea armonioasă a sistemului osos, îndreptarea unor deficiențe intrauterine și dezvoltarea normală a bebelușilor născuți prematur. În plus, atât bebelușii cât și copiii mai mari au ocazia să socializeze cu alți copii din aceeași grupă de vârstă.

Beneficii ale înotului la bebeluși

  • dezvoltarea psihomotorie a bebelușului
  • creșterea capacității pulmonare
  • dezvoltarea armonioasă a sistemului osos
  • îndreptarea unor deficiențe intrauterine
  • dezvoltarea normală a bebelușilor născuți prematur
  • socializarea cu alți copii din aceeași grupă de vârstă

Echipament:

  • Pentru părinte:  costum de baie, cască (pentru părinții cu părul lung), prosop/halat, ochelari de înot (opțional), șlapi (purtați doar la piscină din motive de igienă), gel de duș,  șampon
  • Pentru copil: scutec special pentru apă, prosop, scutec de pânză sau prosop (pentru a-l pune sub copil pe măsuța de schimb), șlapi (pentru copiii care merg deja), gel de duș, o băutură caldă (lapte sau ceai după ce iesiți din apă)

Mentiuni:

  • Copiii vor intra in bazin insoțiți de instructor/instructori si de unul sau amândoi părinții!

ADEVERINȚE OBLIGATORII PENTRU ÎNSCRIERE

Mențiune: toate adeverințele de mai jos trebuie să fie aduse în original și trebuie să conțină parafa și semnatura medicului. Controalele efectuate online nu sunt luate în considerare.