6 motive pentru care să practici înotul.

Daca iți dorești să găsesti o activitate recreativă care să-ți pună tot corpul in mișcare, care să te ajute să te relaxezi, să slăbești, să socializezi, să te scoată din rutina zilnică, atunci înotul poate fi a o alegere perfectă. Mai jos îți detaliem 6 dintre principalele motive pentru care înotul este sănătos atât pentru copii cât și pentru adulți.bebe_20161026_95

 • Poate fi practicat de către oricine: de la copii foarte mici până la cei mai în vârstă.
  Înotul este unul din sporturile cele mai sănătoase și mai complexe pentru că pune tot corpul în mișcare fără să pună presiune pe sistemul osos.
 • Mediul acvatic este un calmant fizic și mental.
  Cu toții știm că atunci când intrăm în apă parcă uităm de probleme și ne relaxăm foarte ușor și repede. Apa ne ajută să ne simțim bine chiar dăcă am ajuns la piscină obosiți după o zi de muncă istovitoare.
 • bebe_20161026_35Înotul ajută la diminuarea durerilor de spate.
  Apa ne ajută să fim mai ușori, astfel prin înot, picioarele primesc un masaj ușor, iar durerea de spate este redusă considerabil datorită diminuării greutății corpului în apă.
 • În timpul unei ore de înot organismul uman consumă între 350 și 700 calorii.
  Prin faptul că implică un consum mare de energie, înotul stimulează arderea grăsimilor din organism, contribuind nu doar la eliminarea excesului de greutate, ci și la reglarea nivelului colesterolului în sânge. Potrivit studiilor, acest sport previne depunerea colesterolului pe pereții vaselor de sânge.
 • Înotul generează mișcări complete, care ajută articulațiile să rămână flexibile.Beneficiul major este dat de faptul că această formă de exerciţiu fizic antrenează musculatura întregului organism fără să pună presiune pe articulaţii, un aspect important şi în cazul adulţilor, dar cu atât mai important în cazul copiilor care au încheieturile mult mai vulnerabile. În plus, înotul este o formă de aerobic, adică un sport care favorizează oxigenarea şi stimulează activitatea cardiacă, de aceea ar trebui practicat de la vârste cât mai mici.bebe_20161026_57
 • Înotul este perfect pentru a tonifia și fortifica mușchii și principalul motiv este că apa are o densitate de 12 ori mai mare decât aerul, ceea ce face înotul o activitate de 12 ori mai eficientă decât alergatul. În plus, conform unor studii desfășurate pe parcursul a mai mulți ani s-a ajuns la concluzia că cei care practică înotul ca o activitate regulată au avut o rată a mortalității cu 50% mai scăzută față de cei care au preferat să alerge sau să facă aerobic.