Știți cum a început povestea Aqua Blue – piscina pentru bebe, juniori și nu numai?

Cum a luat ființă piscina Aqua Blue? Ne povestește chiar Roxana Drăgănuță…
Povestea noastră începe în 2007, când tatăl meu a venit cu ideea deschiderii unei piscine pentru copii… Și uite așa a luat ființa Aqua Blue!
Primul instructor a fost fratele meu Cătălin, care a lucrat singur în primele 3 luni de la deschidere! În prima lună a avut o singură clientă, pe  Andreea Avram care la acel moment avea 3 ani. A învățat să înoate destul de repede. Super pustoaica :), motrică, receptivă, haioasă, dar când a început școala s-a lăsat….Ea a fost prima noastră clientă. După prima lună de lucru cu ea, au mai venit 3 copii și apoi s-au tot înmulțit! Fără reclamă! Singura noastră reclamă a fost din vorbă in vorbă.
 curs-inot-bebelusi-mica13
În luna iulie a aceluiași an m-am alăturat și eu fratelui meu și am început să lucrăm intens! M-a ajutat mult partea de didactică și psihologie pe care o aveam datorită formării profesionale de până la acel moment, însă tot am simțit nevoia de mai mult! Prin urmare, a urmat pentru mine o perioadă în care am devorat cam tot ce era pe piața legat de psihologia copilului și relația acestuia cu adulții!
În 2008, fratele meu s-a reorientat către o altă zonă profesională și așa a intrat în echipă Carmen Rusu! Pot spune că a fost “love at first sight” :)! Ne-am înțeles din prima! Fiind fostă înotătoare de performanță, cu participări la competiții de natație importante, m-a ajutat și m-a învătat foarte multe! Eu pe de altă parte, am ajutat-o cu tot ce știam legat de psihologia celor mici. Venirea ei ne-a definit clar stilul de lucru și apreciez și acum determinarea și înclinația pe care le are către zona de performanță, precum și dorința de a scoate tot ce-i mai bun din fiecare client cu care lucrează, indiferent de vârsta acestuia….
Doi am de zile am fost în această formulă, noi două și copii de peste 3 ani, până când la sugestia unei prietene am inceput să cercetez dacă există în România activități de natație specializate pe segmentul de bebeluși… Și aici a început lupta… Era cineva la momentul respectiv în București care spre surprinderea noastră făcea asta din 1998! Din păcate însă, deși am încercat, nu am reușit să obținem informațiile de care aveam nevoie atunci! A fost un moment dificil, însă acum mă bucur că nu am renunțat! Așa a fost să fie! Am aflat întâmplător de un domn in Italia care făcea pregătire cu instructori pentru bebeluși și mămici însărcinate și scrisese o carte despre legătura dintre mamă și copil. Am făcut rost de carte, mi-a făcut cumnatul meu traducerea, l-am determinat apoi să sune la editură și să afle numărul de telefon al autorului, iar în final am reușit să stabilim o întâlnire… Și acum îmi amintesc cum ne-am făcut bagajele și am pornit spre Italia, cu copilul meu de 9 ani după mine, sperând din tot sufletul că o să merite… Si a meritat! 🙂 Domnul nu mai făcea cursuri, dar mi-a recomandat o expertă în domeniu,  pe Pierra Maghella, care avea centrul “Mipa, centro di studi” în Brescia si care făcea cursuri de formare pentru afacerea asta. I-am plătit sucul și cafeaua pe care a băut-o (și a fost puțin, pentru cele 3 ore pierdute cu mine). Nu a vrut să primească nimic. Oricum îi voi fi veșnic recunoscătoare … Pe drumul de întoarcere spre țară, știam deja ce am făcut! M-am apucat de italiană, mergeam la meditații de 6 ori pe săptămână :), însă după 1 an, m-am înscris împreună cu Carmen la academia din Brescia, la modulele pentru bebeluși și pentru viitoarele mămici!

DCIM100GOPROAcela a fost momentul în care a venit în echipa Ana.

În 2010. Jucătoare de handbal și studentă la IEFS, cu specializare în handbal și natație, s-a lăsat supusă unui training infernal de 2 săptămâni, după care am lăsat-o cu bebelușii noștri, iar noi am plecat în Italia la cursuri! S-a descurcat excelent și a devenit unul din pilonii de bază ai echipei!
Revenind la Italia, am învățat foarte multe acolo, dar poate cel mai important lucru a fost despre relația părinte-copil și ce putem face noi ca instructori să susținem această relație în paralel cu dezvoltarea psihomotorie a bebelușului… Spre deosebire de Franța și de București, unde părinții nu erau acceptați în apă, noi am înțeles de ce este bine să facem lucrurile altfel, de ce este important ca și părintele să învețe parte din rutina noastră și cum să își ajute copilul să treacă de anumite bariere!
Am lucrat pentru început cu un singur bebeluș, vreme de 6 luni de zile, după care au început să vină din ce in ce mai mulți! Toate 3 am lucrat cot la cot și am clădit mare parte din programe, folosindu-ne de experiența noastră de zi cu zi și nu numai! 
Personal consider că principalul catalizator în dezvoltarea noastră au constituit-o mereu clienții noștri..  Mămicile primilor noștri juniori, veneau acum cu bebeluși la noi, iar parte dintre ele au venit și la cursurile specializate pentru mămici.. Una a dus la alta și tot asa…
Astfel, condițiile oferite, apa caldă, temperatura din încăpere, zona liniștită au început să fie căutate nu numai de către mămicile de bebe, dar și de părinții care aveau copii cu diverse probleme, care își doreau să facă mai multe pentru ei, dar fie nu găseau condițiile adecvate, fie personalul întelegător și pregătit în acest sens..
curs-inot-bebelusi-brasov_77Și aici intră în scenă Lucian, kinetoterapeutul nostru specializat la universitatea din Cluj, pe care l-am cunoscut în timpul unui schimb de experiență la Târgu-Mureș! Am fost noi acolo, apoi a venit el să vadă ce facem noi aici la Brașov și am reușit să-l convingem să revină cu recurență!  Anul acesta împlinim și cu el 3 ani de colaborare.
Este un OM care te uimește cu răbdarea și dedicarea lui… A obținut rezultate și progrese de multe ori mult peste așteptări și asemenea copiilor cu care lucrează, nu se dă bătut niciodată….
Și pentru că știm că progresul înseamnă schimbare, ne-am mărit din nou echipa. În 2015 ni s-au alăturat Andreea Micle și Bianca Boriceanu, iar în 2016 Andreea Petre. Toate sunt sportive de performanță, sunt încă la început însă am toată încrederea că sunt exact ce trebuie ca echipa să crească, să se dezvolte și să fie cea mai bună echipă de instructori pentru bebe, juniori și nu numai…
În concluzie, creștem, visăm, ne dorim multe pentru bebelușii, copiii noștri, dar și pentru noi, avem așteptări mari de la ei și de la noi și luptăm zi de zi să ne împlinim visul!
Vă mulțumim că ne încredințați tot ce aveți mai scump pe lume, că aveți încredere în noi și că faceți și dumneavoastră parte din călătoria noastră!
Roxana Draganuta
Manager instructor Aqua Blue